Vaarcursussen voor de Waddenzee

Tweede druk Handboek Varen op de Waddenzee

Presentatie tweede druk 'Handboek Varen op de Waddenzee' (HisWa RAI)

Op woensdag 16 maart 2016 heeft Jos Stierhout, directeur van de KNRM, het eerste exemplaar van het vernieuwde 'Handboek Varen op de Waddenzee' in ontvangst genomen.

knrm en scheepswijs

Handboek Varen op de Waddenzee

Overhandiging aan KNRM directeur Jos Stierhout

Veiligheid en preventie zijn belangrijke onderwerpen die bij zowel de KNRM als de schrijfster van het boek hoog in het vaandel staan en daarom heeft KNRM-directeur Jos Stierhout de vernieuwde tweede druk van het boek in ontvangst mogen nemen tijdens de openingsdag van de HISWA.

Lees verder op de site van de KNRM »»

 

Wat is nieuw

Bij deze herdruk zijn tekst- en kaartfragmenten up-to-date gebracht. Bovendien is het boek luxer uitgevoerd: voorzien van een donkerblauw leeslint en fraaie foto's op de schutbladen (met dank aan Joris Kloek, winnaar van de Fotowedstrijd Handboek Waddenzee 2015).

Lees meer over het Handboek Waddenzee »»

"Het Handboek Varen op de Waddenzee van Marianne van der Linden is binnen een jaar 3000 maal verkocht. Een bijzondere prestatie voor een Nederlandstalig watersportboek." Uitgever Hollandia Watersportboeken

handboek-varen-op-de-waddenzee-hollandia

"Ik ben ervan overtuigd dat dit boek generaties lang het handboek zal blijven."
Ton Vaes | docent zeevaartschool IJmuiden

Bestellen

Tweede druk vanaf vandaag direct leverbaar.

» Bestellen »

 

Reacties van lezers

"Het 'Handboek Varen op de Waddenzee' biedt nieuwkomers een plezierige kennismaking met het Wad en de ervaren schipper zal er veel in herkennen. Het boek komt echt uit de praktijk: een aanrader."
Jan Röben | Vereniging Wadvaarders

  handboek-varen-op-de-waddenzee-navigatie

"Great book, useful and informative for all who are experiencing and helping to preserve a natural wonder: OUR Wadden Sea World Heritage! We are thankful that we could be of assistance and hope that this book encourages everybody to conserve the integrity and diversity of nature in the Wadden Sea."
Anja Domnick, PROWAD Tourism Manager | Waddensea World Heritage | Waddenzee Unesco Werelderfgoed

handboek-varen-op-de-waddenzee-toerzeilers

"Een aanrader voor iedere boord bibliotheek. Het boek neemt je aan de hand om je voor te bereiden op je (eerste) waddentocht, duidelijke en vooral praktische uitleg, maken dat je in een oogopslag begrijpt wat er bedoeld wordt, heldere foto's maken het verhaal compleet. Ook voor de meer ervaren zeiler is het een compleet naslagwerk. Een must-have."
Coby van Lune | Vereniging Toerzeilers

handboek-varen-op-de-waddenzee-spiegel-der-zeilvaart

"Typische waddenvaardigheden, zoals droogvallen en het passeren van een wantij, zijn niet eerder zo uitgebreid en helder beschreven."
Wim de Bruijn | voormalig eindredacteur tijdschrift 'Spiegel der Zeilvaart'

"Het ‘Handboek Varen op het Wad’ ligt bij ons op de koffietafel in de winkel. Tijdens het wachten op de installatie van hun navigatiepakket bladert men onder het genot van een kopje koffie vaak even in het boek. Vaak hebben ze aan één blik genoeg. De één neemt het direct mee en de ander is na het doorbladeren laaiend enthousiast over hoe compleet en overzichtelijk het 'Handboek varen op de Waddenzee' is. Letterlijk een handboek voor het varen op het Wad voor beginners, maar ook een ideaal naslagwerk voor de ervaren wadvaarders!"
Marianne Kuik | Stentec Navigatiesoftware

"Er zijn al heel wat boeken geschreven over varen op zee en varen en op het wad maar ik heb nog geen boek gezien wat zo lekker leest als dit boek. Geschreven vanuit de praktijk in eenvoudig Nederlands en voor iedereen te begrijpen. Uitstekend geïllustreerd met foto's en tekeningen die er toe doen. Een perfect boek voor iedereen die het wad op gaat en ook een aanrader voor iedereen die overweegt de zee op te gaan. Het is meer dan alleen een Waddenboek."
Ben Ros | www.watersportcursussen.nl

 

handboek-varen-op-de-waddenzee-veerboot

"Fantastisch boek, heel mooi. Ik ben blij dat ik het heb."
Jan Almoes, veerbootkapitein op de snelle veerboot 'Tiger' tussen Harlingen en Terschelling (Rederij Doeksen)

"Ben begonnen in je boek. Glashelder leg je het uit."
Onno van der Zweep | Schipper Zeilend Grand Cafe - Koftjalk 'Schuttevaer'

handboek-varen-op-de-waddenzee

"Kunnen jullie dit boek zo snel mogelijk in het Duits vertalen?! Prachtig boek voor de huurders van onze platbodemvloot, het ligt aan boord van onze schepen."
Sietze Kooij, Sailcharter Friesland

"Een leuk, leesbaar en informatief boek. Een feest van herkenning."
Henk Dijkema

"Wat een prachtig boek. Didaktisch perfect en echt mooi uigevoerd."
Kathinka

"Leuk om te lezen en erg leerzaam!"
Meta

"Goed boek, zeer verzorgd en compleet. Ik bestel er twee extra voor mijn maten."
Jan Willem van der Graaf

"Het langverwachte 'Handboek varen op de Waddenzee' is een aanrader voor iedere wadvaarder. Het is prettig geschreven en een naslagwerk en studieboek tegelijkertijd. Wij bevelen het van harte aan bij onze huurders. Meer voorpret kun je haast niet hebben."
Cuno Schokker | www.waddenschip.nl

"Geweldig boek. Mooi uitgevoerd, helder geschreven, overzichtelijk.
Hartelijk gefeliciteerd."

Pieter Parmentier

"Goed idee om voor mijn verjaardag te vragen."
Hans van der Zanden

"Mooi snel geleverd!"
Martin Berk

"Als je dit boek leest ben je meteen 'op het water', dan wordt het zomaar een hele leuke zondagochtend..."
Maarten Bakker, auteur "Dit is zeilen met multihulls"

       handboek-varen-op-de-waddenzee-navigatie

"Marianne, je bent er in geslaagd op papier te zetten wat ik in tweeëntwintig jaar waddenvaart 'the hard way' aan ervaring heb opgedaan. En meer. Met allerlei informatieve achtergronden erbij, top. Je schrijfstijl is positief, helder en duidelijk met liefde voor de wadden. De smaakvolle vormgeving, de duidelijke verwijzingen en natuurlijk de sublieme foto's brengen het vaargebied in beeld zoals het is. Het Handboek is nu al onmisbaar voor zowel de (nog) dromende zoete, de zoute alsmede de virtuele wadvaarder in weer en wind."
Michel Maartens | www.drascombe.nl

"Het boek ziet er erg mooi uit, echt een lesboek, heel informatief!"
Coby

"Ik heb het boek gekregen van Jan Willem van der Graaf. Het ziet er werkelijk prachtig uit!! Ik ga het nu cadeau geven aan een zeilende collega die binnenkort met pensioen gaat."
Rutger van der Graaf

"Mooi boek!!"
Fokko

"Ik wil laten weten dat ik het een geweldig boek vind: zeer helder van opzet, goed geschreven en uiterst informatief. Een aanwinst! Ik heb het bij wijze van spreken in een adem uitgelezen. Vooral de hoofdstukken over 'Getij en Stroming' en 'Navigeren' vond ik interessant (en ook best lastig); naar mijn gevoel zal er nog behoorlijk wat geoefend moeten worden voordat het bij mij een beetje in de genen komt te zitten."
Roland Huijgen

"Het handboek. Prachtig en prestigieus."
Jan Hendrik

"Prachtig boek. Het is gelukt de ingewikkelde materie zo op te splitsen en met linken weer aan elkaar te breien dat je er gemakkelijk je weg in vindt zonder te verdrinken!"
Willem Maathuis

"Geweldig leerzaam."
Eva Kors (redactie)

"Deze week ademloos het Handboek varen op de Waddenzee gelezen en tot me door laten dringen. Zo nu en dan hoofdstukken voorgelezen, kaarten erbij gepakt met passer en Bretonse plotter. Vervolgens aan de eettafel om te begrijpen, te delen én voor het toekomstige Waddenbesef. Het geeft ons erg veel vertrouwen om in de zomer voor het eerst met onze Vollenhovense bol 'Wyandotte' een deel van het Wad te gaan verkennen. Echt een prachtig boek, goed lezend en vooral begrijpelijk geschreven."
Hans Pietersma en Elsbeth van Driel

"Ik heb het boek varen op de Waddenzee op al mijn sinterklaas lijstjes gezet."
Ewout

"Mooie omslagfoto, dynamisch, inspirerend."
Jeroen

Bestellen

Bestel vandaag en vermeld als opmerking 'TWEEDE DRUK'. U krijgt het boek direct na verschijnen toegezonden.

» Bestellen »

"Een leuk, leesbaar en informatief boek."
Henk Dijkema

Print | | Share/Save/Bookmark Share