Annuleringsverzekering ScheepsWijs

De annuleringsverzekering kan afgesloten worden voor de praktijktrainingen en vaartochten van ScheepsWijs.

Wilt u restitutie van uw deelnamegeld bij ernstige ziekte of ongevalsletsel van uzelf of naaste familieleden, dan is de annuleringsverzekering een passende verzekering. Zonder deze verzekering is geen restitutie van het deelnamegeld mogelijk.

Restitutie

Wanneer de training, door een oorzaak gedekt volgens de voorwaarden moet worden gestopt of geannuleerd, wordt tot maximaal 100% van het deelnamegeld uitbetaald. Bij afbreking van de training vindt gedeeltelijke vergoeding plaats op basis van het aantal gevolgde praktijk- en theorietrainingen die deel zijn van de complete training.

Dekking

De belangrijkste gedekte oorzaken zijn: overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van verzekerde of van naaste familieleden in de 1e of 2e graad. U kunt kiezen voor 'individuele dekking' of 'groepsdekking'. 'Individuele dekking' biedt dekking voor uitsluitend de persoon die annuleert incl. de meereizende gezinsleden. De verzekering met 'groepsdekking' biedt dekking bij annulering van ťťn lid van het gezelschap als gevolg waarvan voor de gehele groep de training of vaartocht geen doorgang vindt.

Aanmelding

Bij het reserveren van de training of vaartocht kunt u uw aanmelding van de annuleringsverzekering vermelden. Het is het beste de verzekering gelijktijdig met de reservering af te sluiten. U bent dan direct verzekerd. Indien de verzekering niet gelijktijdig met de reservering wordt afgesloten, dient dit in ieder geval binnen 3 weken na de reserveringsdatum te geschieden. Als uw training of vaartocht binnen 6 weken na de reserveringsdatum aanvangt, dient u de verzekering direct bij reservering af te sluiten. U kunt uw aanmelding per mail aan ons doorgeven.

Tenslotte

Bovenal werken wij aan een goede en behouden vaart voor iedereen.

ScheepsWijs,