Header foto

De 'Wadden-instructeurs'

De Wadden-instructeurs van ScheepsWijs zijn Marianne van der Linden, Peter Fokkens, Liliam Veenstra en Heike Of. Zij hebben jarenlang beroepsmatig gevaren op de Waddenzee. Ze weten wat zeilers en motorbootvaarders nodig hebben voor een tocht op de Waddenzee.

'Ambassadeurs van het Wad'

Marianne en Peter zijn sinds maart 2014 officieel geregistreerd als 'Wadden-Ambassadeur'. Dat betekent dat zij de opleiding 'Wat is Wad' van de BBZ (Vereniging Beroeps Chartervaart) hebben gevolgd op Ecomare (Texel), waarin de bewustwording van de ecologische betekenis van het natuurgebied Waddenzee centraal staat.

Theorie met praktische waarde

De inhoud van de theoriecursussen over Wadvaren is samengesteld door Marianne van der Linden. Marianne heeft in 2003 ScheepsWijs opgericht en is nog steeds eigenaar van ScheepsWijs. Zij organiseert en begeleidt meer dan 10 jaar de praktijkcursussen Wadvaren van ScheepsWijs. De avonturen met honderden deelnemers zijn nog steeds de inpiratiebron voor de praktijkgerichte theoriecursussen.

Publicaties

Marianne van der Linden is auteur van het nieuwe Handboek 'Varen op de Waddenzee' en artikelen over Wadvaren in het maandblad "Spiegel der Zeilvaart".
Marianne is mede-auteur van de uitgave 'Routes over de Waddenzee' van het project 'Varen doe je Samen'.
Scheepsverhuurder 'Heech by de Mar' publiceert maandelijks in de nieuwsbrief korte vaartips over varen op de Waddenzee, van ScheepsWijs.

Lezingen

ScheepsWijs verzorgt lezingen bij o.a. de HISWA in de RAI, de HISWA te water, Boot Holland, de Vereniging Wadvaarders, de Vereniging Stamboek Rond- en Platbodems (VSRP), de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC), Winter Welvaren in Groningen en verschillende Watersportverenigingen door het hele land.

Heeft u ook belangstelling voor een lezing voor uw vereniging of bedrijf, stuur ons gerust een e-mail met uw wensen.

Theoriecursus Wadvaren

Op de theoriecursus 'Varen op de Waddenzee' kunt u individueel of met een groep inschrijven.
U bent van harte welkom.

» Inschrijven »

Print | | Share/Save/Bookmark Share