Marianne van der Linden, auteur van het 'Handboek Varen op de Waddenzee'

Dit nieuwe handboek voor de Waddenschipper is in februari 2015 verschenen en binnen 3 maanden is reeds de helft van de eerste oplage verkocht.

Wie is Marianne

Auteur Marianne van der Linden is de oprichtster van ScheepsWijs. Zij is de vijfde generatie uit een schippersfamilie. Vanaf haar jonge jaren zeilt zij op de Waddenzee en middels theorie- en praktijkcursussen traint zij schippers in het veilig varen op de Waddenzee.

Publicaties

Sinds begin 2005 schrijft Marianne voor het maandblad 'Spiegel der Zeilvaart' en de publicaties van het project 'Varen doe je Samen' van o.a. Rijkswaterstaat, Hiswa, ANWB en de Stichting Recreatietoervaart Nederland, waaronder de brochure: 'Routes over de Waddenzee'. Verder schreef zij vele vaartips voor het platbodemverhuurbedrijf 'Heech by de Mar'.

Handboek Varen op de Waddenzee

Het meest bekend is Marianne van het 'Handboek Varen op de Waddenzee'. De vragen van cursisten vormden de aanleiding voor dit boek. Het resulteerde in een compleet naslagwerk over het varen op de Waddenzee. Ingewikkelde materie op een toegankelijke manier bij de lezer brengen, dat is haar doel en daar slaagt zij keer op keer in.

 

handboek-varen-op-de-waddenzee-hollandia "Het 'Handboek Varen op de Waddenzee' blijkt te voldoen aan een grote vraag bij watersporters. Marianne kan als geen ander helder en toegankelijk uitleggen wat je allemaal moet (en wilt) weten als je op het Wad vaart."
Ben Rutte, Uitgeverij Gottmer | Hollandia Watersportboeken

 

Bekijk meer reacties van lezers »»

 

Bestellen

Bestel vandaag en u krijgt het boek direct toegezonden.

» Bestellen »

Titel: Handboek Varen op de Waddenzee
Auteur: Marianne van der Linden | ScheepsWijs
Uitvoering: Hardcover, full color, 224 pagina's
Prijs: € 38,99

Uitgever: Gottmer | Hollandia
ISBN 978 90 6410 615 6
Eerste druk, 2015
Tweede druk, 2016


Print | | Share/Save/Bookmark Share