Header foto

Wie zijn de trainers?

Volgens ons kan je alleen leren varen van een professional. Een schipper met beroeps-ervaring. En hij of zij moet verstand hebben van leren. Want je wilt geen les van een wijsneus.

Wie is Marianne?

ScheepsWijs is in 2003 opgericht door Marianne van der Linden, dochter van een binnenvaartschipper, de vijfde generatie uit een schippersfamilie. Haar moeder was juf. Zo is het gekomen...

Marianne ontdekte dat 'ervaringsleren', zoals dat in de binnenvaart en in de watersport gebruikelijk is, niet opschiet. Het duurt dan jaren om je schip in de vingers te krijgen. Ze ontdekte ook dat dat veel sneller kan.

Beroeps-schippers

Alle trainers van ScheepsWijs varen of voeren beroepsmatig, bijvoorbeeld in de zeilende chartervaart, op zee of in de binnenvaart. Om bij ScheepsWijs trainer te kunnen zijn heb je een afgeronde zee- of binnenvaartopleiding en minstens 5 jaar ervaring in de beroepsvaart nodig. Varen en navigeren zit als het ware in je genen. Dat is belangrijk want onze cursisten zijn vaak in hun jonge jaren zelf instructeur geweest op een CWO-zeilschool. Dat niveau moet je dus ruim voorbij zijn.

Ervaren trainers

Het tweede vakgebied van de trainers is de didaktiek. De meeste trainers zijn coach of geven naast het varen les op zeevaartschool of ander onderwijs. Regelmatig komen we samen om elkaar scherp te houden en met elkaar de methodiek en didaktiek van de trainingen van ScheepsWijs verder te ontwikkelen.

Hoog niveau van de cursisten

Het niveau van de cursusdeelnemers is zonder meer hoog. We geven les aan beginners en gevorderden. Veel deelnemers hebben een jarenlange ervaring als schipper of zijn zeilinstructeur geweest op CWO-zeilscholen.

Onze helden

De trainers bij ScheepsWijs hebben bewondering voor de mensen die willen leren varen. Het respect voor de lerende mens geeft de ruimte om grenzen te verleggen.

In Nederland en België

ScheepsWijs geeft trainingen op locatie en op schepen in heel Nederland en België. Daarvoor hebben we trainers in het noorden, midden en zuiden van het Nederland.

Marianne van der Linden
"Ervaringen delen... daar gaat het om.
Als schipper leer je om naar je schip te kijken, als trainer leer je om naar de mensen te kijken."


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Philippine Tjalma
"Het is leuk om te ontdekken hoeveel we met zijn allen weten!"


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Ruud den Hartog
Ruud heeft een talent om mensen de bijzondere kanten van hun eigen schip te laten ontdekken.


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Annemarieke van de Haar
Annemarieke is één van de meest ervaren ScheepsWijs-trainsters. Varen met Annemarieke is vragen om avontuur. Het Wad, droogvallen, nachtvaren. Zij heeft vele jaren ervaring als beroeps-zeilschipper en het Wad bij tij en ontij leren kennen. Annemarieke is bijna elk jaar betrokken bij de Jaartraining Varen op de Waddenzee op Terschelling.


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Bert Jongepier
"Mijn liefde voor het Wad en het omgaan met traditionele schepen wil ik graag delen met anderen"


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Heike Of
"Het Wad is geen moment hetzelfde. Dat maakt voor mij dat het altijd boeiend blijft om hier te varen en steeds meer te leren."


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Peter Faber
Peter is, zonder het te weten (zegt hij), een grote inspirator geweest voor de aanpak van ScheepsWijs.


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Jolanda van der Linden
"De veiligheid en organisatie aan boord vindt ik belangrijk, vooral op het Wad, waar het ritme van de zee en het ritme van de mens elkaar ontmoeten."


  Praktijkcursus 
ScheepsWijs

Stuur een e-mailbericht aan ScheepsWijs

top | uw vraag | print deze pagina